SEO ofwel Search Engine Optimisation doet uw zakencijfer groeien en maakt van u een opvallende leider in uw markt.

Als u investeert in een mooie website dan wil u ook gevonden worden door potentiële klanten. Het gaat dan niet om zoveel mogelijk willekeurige bezoekers aantrekken, maar wel om zoveel mogelijk relevante bezoekers naar uw website te lokken. Dit zijn de bezoekers die tijdens een bezoek aan uw website ook iets doen wat u beoogt met uw website. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een bestelling plaatsen, zich inschrijven op een nieuwsbrief, enz. De website bezoeker verleiden om datgene te doen wat u hoopt dat de bezoeker doet, dat noemen we conversie.

Aangezien de meeste Internet-gebruikers door middel van een zoekmachine, zoals bijvoorbeeld Google, op zoek gaan naar informatie over (ook uw) producten en/of diensten, is het belangrijk om uw website zo te optimaliseren dat u sneller gevonden wordt. Dit bekomt men doordat u hoger/vooraan in de zoekresultaten van een zoekmachine staat.

Alle activiteiten om meer bezoekers in combinatie met een hogere conversie te bekomen noemen we zoekmachine optimalisatie ofwel search engine optimization (SEO).

Zoekmachineoptimalisatie kan een tijdrovende (en bijgevolg door sommigen als saai beoordeelde) activiteit zijn. Door enkele basisregels in acht te nemen bij het ontwerp van een website, komt men echter al een heel eind. Het vervolgens verfijnen van de zoektermen, het optimaliseren van uw website, etc. om u steeds hoger te positioneren (ranking) in de zoekresultaten kan dan nog altijd later.

Aangezien er vaak veel concurrentie is op bepaalde gewenste zoektermen en de algoritmes voor het positioneren (ranking) een goed bewaard geheim van de zoekmachines zijn, is er bij zoekmachine optimalisatie geen garantie, maar met de juiste expertise en doorzettingsvermogen kan je met je persoonlijke online expert wel altijd een positief resultaat bekomen!