17 June 2016 in Realisaties

Eigen website maken

door Olivier Arntz 2.20 min lezen
getagd #webdesign

In dit artikel geven we je een blik achter de schermen bij een eigen website maken voor actrice Grietje van der Heijden.

De Opdracht

In de zomer van 2014 kwam Grietje via een klant doorverwijzing bij Online Expert aankloppen voor een nieuwe website. Ze wenste een sobere en budgetvriendelijke website om haar professionele activiteiten als actrice, presentatrice, zangeres en coach online goed in de verf te zetten.

Grietje had nog geen eerdere ervaring met een eigen website. Ze wenste haar website vooral te gebruiken als een persoonlijk online visitekaartje. Ze had geen wens om meteen actief te beginnen bloggen of regelmatig nieuwe berichten te plaatsen. Het doel was dus een mooie statische website met vanzelfsprekend ook een professioneel contactformulier.

Onze Aanpak

We startten het project met een gezellige babbel bij Grietje thuis. We bespraken zeer uitvoerig al haar wensen en haar professionele activiteiten zodat we die optimaal zouden konden verwerken in haar nieuwe website.

Alle beeldmateriaal was reeds beschikbaar en kon Grietje meteen aanleveren op basis van een fotoshoot die ze eerder al had gehad. De reeks indrukwekkende zwart-wit foto’s zouden overduidelijk het thema en ontwerp van de gehele website gaan bepalen.

Voor de teksten werkten we samen met een copywriter die voor de homepagina en elk van de professionele activiteiten een opzet maakte. Alle teksten werden vervolgens door Grietje persoonlijk gecontroleerd en definitief op punt gezet.

Omdat er nog geen logo was, kozen we voor een sobere voorstelling van de volledige naam Grietje Vanderheijden in licht grijs. Per slot van rekening is Grietje zelf het “merk” waar ze voor staat.

Op de homepagina gebruikten we een foto van Grietje waarbij ze schuin omhoog kijkt naar haar motto “Passie, Goesting en Lef”. We zorgden er ook voor dat deze tekst op alle mogelijke schermformaten steeds optimaal (“responsive”) wordt voorgesteld.

Wegens de prominente zwart-wit foto’s was het design advies om de gehele website in te kleuren met een combinatie van zwart, lichtgrijs en genuanceerde toetsen van roze.

Op de pagina over Grietje haar actrice-kwaliteiten werden tot slot ook nog een aantal video-filmpjes als promotiemateriaal geïntegreerd.

Het Resultaat

Kijk zelf naar Grietje haar website op Grietje Vanderheijden

Door de optimale combinatie van foto’s en teksten heeft mijn eigen website maken geleid tot de visuele en professionele uitstraling die aansluit op waar ik voor wens te staan. Ik ben blij met mijn online visitekaartje! – Grietje Vanderheijden

Als je op zoek bent naar een goede coach, presentatrice, actrice of zangeres, neem dan zeker een kijkje op de website van Grietje Vanderheijden.

Heb jij ook interesse om samen te werken met Online Expert? Laten we persoonlijk kennis maken.


Auteur

Online Expert Olivier Arntz

Olivier Arntz

Online Expert

Zaakvoerder van Online Expert. Gek op bedrijven online beter vindbaar en succesvoller maken.

Ontvang de nieuwste Online Expert tips

Getuigenissen

Dit is wat onze klanten over ons vertellen

 • "Sinds we het vertrouwen aan Olivier hebben gegeven is onze zaak gestaag gegroeid. Wij raden Online Expert zeker aan en danken Olivier voor de continue updates en uitstekende service."

  Getuigenis van Guy Verhaegen over online expert Olivier Arntz

  Guy Verhaegen

  Zakenpartner Culinair Atelier De Keyser en de kok

 • "Het leuke aan werken met Olivier is dat wanneer ik vragen heb of hulp nodig heb, hij snel antwoordt, probeert te helpen waar hij kan en me tips geeft over wat ik zelf kan doen."

  Getuigenis van Sofie-Ann Bracke over online expert Olivier Arntz

  Sofie-Ann Bracke

  Trainer in lichaamshouding

 • "Met Olivier samenwerken is een aangename ervaring. Hij denkt met u mee en behoedde mij vaak om bepaalde keuzes te maken die technisch niet haalbaar waren of niet zouden bijdragen tot het gewenste resultaat."

  Review van Danièla Laeremans over online expert Olivier Arntz

  Danièla Laeremans

  Marketing manager bij Cospecto

 • "Olivier is gepassioneerd door SEO + SEA. Hij luistert actief naar onze noden en gaat actief op zoek naar een oplossing voor elk probleem."

  Getuigenis van Caroline Breckpot over online expert Olivier Arntz

  Caroline Breckpot

  Managing partner Parfuma

 • "Persoonlijke dienstverlening, mooi en functioneel webontwerp, constante begeleiding en opvolging. Blij!"

  Review van Sabine Bulcke over online expert Olivier Arntz

  Sabine Bulcke

  Zaakvoerder Interaxi