Digitaal factureren met je WordPress website

Digitaal facturen sturen naar je klanten met behulp van je WordPress website, is ook als je geen webshop hebt veel efficiënter en sneller dan via de post. We vertellen je in dit artikel graag hoe je het jezelf veel gemakkelijker en efficiënter kan maken met de voordelen van digitaal factureren.

De voordelen van digitaal factureren

Minder administratieve rompslomp

Met een elektronische factuur vermijd je zowel bij de verzender als de ontvanger een heleboel manuele handelingen die niet meer nodig zijn of die geautomatiseerd kunnen worden. Enveloppen voorbereiden en frankeren, klasseren in mappen of scannen voor elektronische opslag is allemaal niet meer nodig. De voorbereiding en verzending van een factuur kan je grotendeels automatiseren en reduceren tot het klikken op een verzendknop. In een online webshop kan dat laatste zelf helemaal automatisch meteen na aankoop.

Veel centen besparen

Papier, enveloppen, postzegels, maar ook de tijd en het transport om post naar het postkantoor te brengen kost geld. Met een digitale factuur kan je al die kosten vermijden.

Ook de samenwerking met je boekhouder kan je voor een groot deel digitaliseren waardoor de kosten voor je boekhouding gereduceerd kunnen worden.

Plaats en tijd onafhankelijk

Naast verzenden kan je facturen ook online beschikbaar stellen aan je klanten met behulp van een login en wachtwoord. Op die manier kan een klant steeds altijd en overal facturen raadplegen, bijvoorbeeld tijdens een gesprek met de boekhouder.

Snelle online betaling

Als je facturen digitaal verstuurt is het maar een kleine stap om het betalen ervan online te laten gebeuren. Omdat het betalen met een klik zo laagdrempelig is, zal je klant meestal sneller betalen. Als je nog een stap verder wil gaan, kan je de online betaling van terugkerende facturen automatiseren en gemakkelijker maken voor je klanten.

Digitaal factureren met je WordPress website

Het ligt voor de hand dat je digitaal kan factureren als je een WordPress website hebt waarmee je online producten of diensten aanbiedt in een webshop. Een webshop is echter geen vereiste. Je kan je website ook prima gebruiken voor digitale facturatie zonder dat klanten ook maar iets online bij je kunnen aankopen. Afhankelijk van jouw specifieke situatie en behoefte kan dat zeker interessant zijn om te overwegen.

Bij Online Expert hebben we ook voor onszelf een volledig digitale en geautomatiseerde facturatie gerealiseerd waarin onze WordPress website een belangrijke rol speelt. We hebben onze website gekoppeld aan een betalingsgateway, aan onze administratie en aan onze boekhouding. Het was een complexe en tijdrovende actie om dat echt helemaal op punt te zetten, maar eens je hebt geproefd van alle voordelen wil je echt niet meer terug.

Als je op zoek bent naar een partner om meer uit je WordPress website te halen, neem dan contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

We helpen je graag verder om je website harder te laten werken dan jezelf!

Posted in Website Optimalisatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.