In 6 Stappen Website Afbeeldingen Optimaliseren & Je Verkeer Boosten

Het optimaliseren van afbeeldingen op een website is iets wat heel vaak over het hoofd wordt gezien. Het is nochtans een belangrijke factor om meer verkeer op je website te krijgen.

Afbeeldingen worden niet alleen getoond bij het gericht zoeken naar foto’s, maar ook regelmatig tijdens het gewoon organisch zoeken naar een bepaald onderwerp.

Met de introductie van het tonen van gemengde zoekresultaten is dit iets om zeker op in te spelen.

De topposities voor afbeeldingen in zoekresultaten kunnen door jou worden ingenomen als je de instructies volgt in dit artikel. Je leest meer over de basisbeginselen van beeldoptimalisatie en de 6 technieken om je afbeeldingen goed te laten scoren in zoekmachines zoals Google en Bing.

Als je extra bezoekers op je website wil aantrekken, zijn dit de minimale maatregelen die je moet treffen voor het optimaliseren van afbeeldingen.

De basisbeginselen om website afbeeldingen te optimaliseren

Zoekmachines kunnen een afbeelding niet lezen zoals ze tekstinhoud kunnen lezen. Het is dus essentieel dat je hen voorziet van extra informatie die ze kunnen gebruiken om een afbeelding adequaat te kunnen interpreteren en beschrijven. Als je de volgende aanbevelingen volgt, bent je klaar met de belangrijkste aspecten van SEO voor afbeeldingen.

Website Afbeeldingen Optimaliseren

Stap 1: Afbeelding bestandsnaam en URL pad

In de geschiedenis van het online zoeken naar afbeeldingen is de bestandsnaam en het pad naar de afbeelding altijd al één van de belangrijkste kenmerken geweest voor een goede classificatie en vindbaarheid van een afbeelding.

Wordpress Media Bijlagedetails

Login of registreer je GRATIS om de rest van dit artikel te lezen.

Ga aan de slag met meer dan enkel de optimalisatie van je website afbeeldingen. Start met een uitgebreide en gedetailleerde Expert Audit om je website grondig te verbeteren

Laat je website harder werken dan jezelf door je bedrijf bovenaan in de zoekresultaten te krijgen … telkens met één extra afbeelding meer.

Posted in Website Optimalisatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.